Over FloorKookt

Hoi, ik ben Floor, moeder van drie dochters (23, 18 en 9 jaar oud) en  na een lang leven in Amsterdam zijn we zes jaar geleden bij toeval in het paradijs terecht gekomen: Walem, een zeer klein fijn dorpje in Zuid Limburg.

Daar kregen we een huisje met een gigantische tuin waarin al van alles groeide maar ruimte was om nog veel meer te laten groeien.

Dus we gingen zelf groenten verbouwen.

En bloemen zaaien. En toen alles vol in bloei stond dacht ik: We hebben insecten nodig. 

En toen ging ik  bijen houden.

En daarna kwam er een moment dat de tuin vol in bloei stond en we een volstrekt overschot aan heerlijke verse groenten hadden. Dat was het moment dat de tuin om mensen vroeg. 

Zo bouwden we de schuur om tot een gigantische keuken en begon ik twee jaar geleden aan een huis- en tuinrestaurant.

Maar als je dan toch eenmaal bezig bent, dan kun je maar beter helemaal beginnen te koken.

Dus sinds half maart 2023 ben ik onder de naam Floor kookt (ook) een zogezegd afhaalrestaurant: ik zal regelmatig maaltijden bereiden waar men zich tot een dag van te voren voor kan inschrijven. Op de dag zelf vanaf 16:00 uur kan men ze komen afhalen. 

Daarbij werk ik het liefst met pure, mooie ingrediënten en bouw ik ieder gerecht zoveel mogelijk vanuit de basis op: Ik zaai en oogst zoveel mogelijk eigen groentes, haal mijn vlees zoveel mogelijk uit de buurt.  (Hemels Vlees uit Ransdaal en Kuusj als die daar weer klaar voor is) Ik maak mijn eigen brood, cake, taart, bladerdeeg, ijs, vla, augurken, daslookkappertjes, paté… Ik trek mijn eigen bouillon natuurlijk.

Iedere keer dat ik kook zal ik zowel een vegetarische maaltijd aanbieden als een maaltijd waarin ook vlees of vis is verwerkt.  

Het plan is om binnenkort uit te breiden maar voorlopig ben ik van start gegaan met de dinsdag soepdag. Later volgen er ook andere dagen. Met ander soort gerechten.

Dat zal ik altijd aankondigen op deze website.